• تاریخ انتشار : 1397/02/19 - 16:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 305
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری نشست خبری اولین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در مطالعات پیش بالینی 

در حاشیه نشست خبری اولین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در مطالعات پیش بالینی به روند فعالیت های این آزمایشگاه پرداخته شد .  

به گزارش روابط عمومی آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست خبری اولین سمپوزیوم "کاربرد تصویربرداری در مطالعات پیش بالینی" در آزمایشگاه پیش بالینی سه شنبه 18 اردیبهشت 97 با بررسی روند برگزاری سمپوزیوم و فعالیت آزمایشگاه برگزار شد.
دکتر محمد رضا آی، رئیس آزمایشگاه پیش بالینی در ابتدا این نشست خبری گفت: شاهد راه‌اندازی آزمایشگاهی هستیم که تمام تجهیزات آن ایرانی و ساخت شرکت های دانش بنیان است. این آزمایشگاه به دلیل انجام ماموریت های نوین در راستای پاسخگویی به نیازهای پژوهشی در حوزه تصویربرداری از حیوانات کوچک ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه پیش بالینی برای تحقیقات حوزه‌های پزشکی مورد استفاده محققان قرار می‌گیرد، افزود: محققان حوزه‌های پزشکی برای بررسی روش‌های تشخیصی و داروهای درمانی قبل از آنکه آن‌ها را بر روی نمونه‌های انسانی مورد بررسی قرار دهند، لازم است تا این روش‌ها را در محیط‌ آزمایشگاهی بر روی مدل‌های حیوانی بررسی کنند.
رئیس آزمایشگاه جامع پیش بالینی با بیان اینکه بدن موش 2500 بار کوچکتر از بدن انسان است، اضافه کرد: تصویربرداری از بدن این حیوانات با دستگاه‌های تصویربرداری انسان نتیجه موثری را در بر نخواهد داشت. چرا که دقت لازم را ندارد. از این رو نیاز به تجهیزات پیشرفته تصویربرداری داریم. فناوری‌های مورد استفاده در این دستگاه‌ها از سطح فناوری در دستگاه‌های تصویربرداری انسانی بالاتر است.
به گفته وی دقت تصویربرداری دستگاه اسپکت در نمونه‌های انسانی 15 میلیمتر و در نمونه‌های موش 1.5 میلیمتر و دقت دستگاه سی تی اسکن انسانی نیم میلیمتر و در نمونه‌های موش یک دهم میلیمتر است.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های تصویربرداری حیوانی جزو فناوری‌های پیشرفته و اقلام تحریمی برای کشور است، اضافه کرد: در هفت سال گذشته ما به دنبال خریداری دستگاه تصویربرداری از حیوانات کوچک بودیم که به دلیل تحریم بودن آن از ارائه این فناوری به ایران خودداری شد و بر این اساس اقدام به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری از بدن موش کردیم.
این محقق حوزه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه این دستگاه با همت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شد، افزود: با دستیابی به این دانش فنی، اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه جامع پیش بالینی کردیم که تمام تجهیزات آن ساخت اساتید دانشگاه علوم پزشکی و ساخت کشور ایران است.
آی با بیان اینکه موفق شدیم علم را در این زمینه به تکنولوژی و محصول تبدیل کنیم، گفت: در حال حاضر در آزمایشگاه پیش‌ بالینی شش دستگاه اصلی که شامل دستگاه نوری دو بعدی، سه‌ بعدی، CT، دستگاه تصویربرداری میکروپت و میکرواسپکت، همه را در ایران تولید کرده‌ایم و از این طریق به همه محققین کشور ارائه خدمت می‌دهیم.
وی در ادامه تعداد پروژه انجام شده تا پایان سال گذشته را 35 مورد اعلام کرد و گفت: در این مدت 124 تصویر برداری انجام شده که امیدواریم در سال جاری این تعداد افزایش یابد.
رئیس آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی با تاکید بر اینکه خدمات این آزمایشگاه به همه محققان سراسر کشور ارائه می‌شود، اظهار کرد: در 6 ماه آغاز به کار این آزمایشگاه این خدمات به صورت رایگان بوده، ولی در حال حاضر با 50 درصد تخفیف خدمات آن ارائه می‌شود.
وی، همچنین به جایگاه ملی و بین‌المللی این آزمایشگاه اشاره کرد و یادآور شد: به منظور بررسی جایگاه آزمایشگاه جامع پیش بالینی، مراکز تحقیقاتی پیش بالینی در دنیا مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس تعداد تصویربرداری در مراکز و همچنین آزمایشگاه‌های جانبی فعال مانند آزمایشگاه شیمی، رادیوشیمی، کشت سلولی، بافت و مولکولی اولویت‌بندی شدند که بر اساس این پارامترها آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دنیا در جایگاه نهم قرار دارد.
 
خبر: زهرا قدیری

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 76684
کلمات کلیدی
زهرا  قدیری
تهیه کننده:

زهرا قدیری